Filosofia generală a Marelui Priorat al României este „Nu întrebați ce poate face Ordinul pentru voi, ci ce puteți face voi pentru Ordin!”.
Dacă sunteți interesat să faceți o cerere pentru a vă alătura Ordinului, vă rugăm să citiți următoarele răspunsuri la o mare parte din întrebările
frecvente adresate Ordinului. Calitatea de membru este deschisă pentru orice persoană creștină cu vârsta de peste optsprezece ani, pregătită să urmeze Regula Modernă și Codul Modern al Cavalerismului ca ghid și model de viață.
În Marele Priorat al României punem accent pe angajamentul personal al membrilor față de regula de viață și codul cavaleresc al Ordinului și ne așteptăm ca prin comportamentul lor să fie un exemplu în comunitățile locale.
Ordinul promovează valorile creștine (credința în Dumnezeu, responsabilitatea, autocontrolul și cumpătarea, onestitatea și integritatea, bunătatea și compasiunea, mulțumirea și recunoștința, răbdarea și perseverența, pacea și umilința), virtuțile cavalerești (credință, loialitate, curaj, onoare) și angajamentul față de adevăr, respect, toleranță și ajutorarea aproapelui.
Ca membru al Marelui Priorat veți avea responsabilități care includ cunoașterea și însușirea Statutului și Regulamentelor Ordinului, participarea la activitățile caritabile, culturale și umanitare ale organizației, respectarea unui cod de conduită specific.
Ordinul desfășoară diverse activități caritabile și umanitare în parteneriat cu diverse organizații și instituții din țară și străinătate, iar ca membru, veți avea oportunitatea de a contribui la aceste eforturi în funcție de abilitățile și resursele dumneavoastră. Aceste acțiuni ale Marelui Priorat al României au ca scop alinierea cu obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU.
Se așteaptă ca membrii să respecte un cod de conduită specific al organizației, care include principii de onoare, respect și integritate.
Forma de organizare locală (sucursala) poartă denumirea de Comanderie și are o arie de competență dată de Decretul de înființare. Comanderiile reunesc grupurile locale de lucru alcătuite pe baza apartenenței geografice și a intereselor comunitare.
Pentru fiecare membru există atât obligativitatea unei contribuții financiare anuale căt și o obligativitate de prezență. Acestea pot varia în funcție de poziția și necesarul de implicare în organizație. Contribuția financiară minimă anuală este de aproximativ 300 de euro, iar prezența este obligatorie la activitățile specificate în documentele care guvernează activitatea Ordinului.
Beneficiile pot include satisfacția de a contribui la cauze nobile, construirea de relații valoroase cu membrii Ordinului și cu partenerii lui și dezvoltarea personală și profesională într-un mediu de sprijin și încredere.