Sari la conținut

Marele Priorat al României este o entitate juridică de drept privat în România, având o misiune nobilă în dezvoltarea personalității umane și promovarea unui set de valori sociale fundamentale. Această afiliere a fost oficializată în octombrie 2021, în cadrul lucrărilor internaționale ale Grand Magistal Council OSMTH (GMC – Marele Consiliu Magistral) din Zagreb, Croația, prin votarea Rezoluției 8/2021, care a recunoscut atât statutul de Mare Priorat al României, cât și statutul de membru cu drepturi depline la OSMTH.

Marele Priorat al României se distinge prin angajamentul său pentru promovarea valorilor creștine, principiilor cavalerismului adaptate la contextul modern și pentru contribuția sa la construirea unei societăți bazate pe respect, toleranță și ajutor reciproc. În centrul misiunii sale stă dezvoltarea personală și crearea unor norme de conviețuire socială care resping totalitarismul și extremismul.

Într-o manieră modernă, OSMTH și Marele Priorat al României au evoluat de la rădăcinile lor istorice medievale și au abandonat folosirea sabiilor în scopuri militare, concentrându-se în schimb asupra activităților caritabile, culturale, umanitare și de conciliere. Misiunea lor constă în a ajuta omenirea în pelerinajul ei prin viață, un scop similar cu cel al cavalerilor templieri medievali care au fost dedicați apărării pelerinilor în călătoriile lor către locurile sfinte.

OSMTH și Marele Priorat al României sunt alcătuite din membri creștini care manifestă încredere și credință în propriile capacități, dar și respect și deschidere către cei cu credințe diferite. Într-o lume marcată de diversitate și pluralism, ei promovează dialogul intercultural și relațiile armonioase între diferitele comunități religioase și etnice.

În concluzie, Marele Priorat al României, ca parte a OSMTH, reprezintă o organizație modernă cu rădăcini adânci în istoria cavalerilor templieri, care își propune să continue tradițiile nobile ale acestora prin implicare în activități umanitare, culturale și de reconciliere, contribuind astfel la binele comun și la păstrarea valorilor esențiale pentru o lume echitabilă și mai tolerantă.